Σκουρλέτης στον realfm: Διακομματική λύση για τους χιλιάδες συμβασιούχους


Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πάνος Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ μίας διακομματικής λύσης για το θέμα των χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου. 

«Δεν μιλάμε για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου. Να δούμε αν κάτω από την κατ’ όνομα σχέση εργασίας, η οποία δηλώνεται ως “συμβασιούχοι” καλύπτεται μία πάγια και διαρκής ανάγκη, η οποία μάλιστα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορά σε συμβάσεις τα τελευταία 8-10-12-13 χρόνια. Ήδη το γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Εδώ έχουμε μία τέτοια πρακτική εκ μέρους του ελληνικού κράτους εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό απαγορεύεται από το δίκαιο και το δικό μας και το ευρωπαϊκό».

«Προτείνω, λοιπόν», συνέχισε, «πριν κάνουμε οτιδήποτε -και να μην το κάνει μόνο η κυβέρνηση- να καθίσουμε σε διακομματικό επίπεδο και να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση». 

Και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων. Αλλά, όταν για παράδειγμα ένας άνθρωπος δουλεύει στο πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”, τους παιδικούς σταθμούς, τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, αυτό κάτι σημαίνει. Τι είδους σχέση εργασίας είναι αυτή; Να την αποτυπώσουμε; Να βάλουμε το ΑΣΕΠ να κάνει αυτή τη δουλειά». 

«Κάποια στιγμή δεν πρέπει να παίζουμε με τις πραγματικές ανάγκες της πολιτείας, των ανθρώπων των συγκεκριμένων και να έχουμε έναν κόσμο σε ομηρία. Αυτό επιβάλλει μία σοβαρή προσέγγιση. Ας αφήσουμε όλα τα άλλα περί νέων διορισμών, περί αύξησης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται», είπε το κυβερνητικό στέλεχος.


Πηγή:real.gr
Σκουρλέτης στον realfm: Διακομματική λύση για τους χιλιάδες συμβασιούχους Σκουρλέτης στον realfm: Διακομματική λύση για τους χιλιάδες συμβασιούχους Reviewed by G.Anesto on Φεβρουαρίου 16, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.