Έτσι θα γίνει η μονιμοποίηση συμβασιούχων –Αποκαλυπτικές δηλώσεις βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ



Τον τρόπο μονιμοποίησης των συμβασιούχων όχι μόνο των δήμων αλλά και φορέων του Δημοσίου όπως τα νοσοκομεία, που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr από τον περασμένο Ιανουάριο, επιβεβαίωσε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριος Καστόρης.
Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος σε συμβασιούχους δήμων του νομού Πιερίας ο κ. Καστόρης,  όπως είχε κάνει στην συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και έχει επαναλάβει πολλές φορές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε για τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παρακάτω: Έκανε λόγο για διαγωνισμό της Ανεξάρτητης Αρχής όχι μόνο για τους συμβασιούχους των δήμων αλλά και γι’ αυτούς των νοσοκομείων, στον οποίο θα μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία των τους προκειμένου οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, να μονιμοποιηθούν, δηλαδή να γίνουν αορίστου χρόνου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους συμβασιούχους:  «Τι θα γίνει με τη δουλειά σας από την 1.1.18 και μετά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο, αν φτάσουμε σε αδιέξοδο, κι αν όλα είναι εναντίον μας, υπάρχει ένας τρόπος, είναι αυτός της προκήρυξης των δικών σας θέσεων από τον ΑΣΕΠ, όπου μπορεί να μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία σας στη συγκεκριμένη θέση με αποτέλεσμα πολλοί από εσάς αν όχι όλοι να κατακτήσετε τις θέσεις σας μέσω πρόσληψης από τον ΑΣΕΠ. Υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Αν φτάσουμε σε αδιέξοδο θα χρησιμοποιήσουμε και αυτό το μέσο. H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει ως τέλους αυτή την ιστορία όχι μόνο για τους δήμους αλλά και για τα νοσοκομεία και για όπου εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως όμηροι και χρησιμοποιούνταν ως όμηροι κάτω από συνθήκες γαλέρας, να το τονίσουμε αυτό, να καθαρίζουν δρόμους, νοσοκομεία, χωρίς να αμείβονται με βάση αυτά που δικαιούνται. Θα το πάμε ως τέλους αλλά σε αυτό τον αγώνα θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί. Εργαζόμενοι και κυβέρνηση έχουμε κοινό στόχο και πρέπει να τον πετύχουμε».
Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, και επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έως τα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου.

Πηγή:aftodioikisi.gr
Έτσι θα γίνει η μονιμοποίηση συμβασιούχων –Αποκαλυπτικές δηλώσεις βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έτσι θα γίνει η μονιμοποίηση συμβασιούχων –Αποκαλυπτικές δηλώσεις βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by G.Anesto on Απριλίου 11, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.