Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Πλησιάζει η καταθέση του στη Βουλή (χρονοδιάγραμμα)



Με πυρετώδης ρυθμούς εργάζονται τα στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ στη Βουλή.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αυτή τη στιγμή το Πολυνομοσχέδιο βρίσκεται στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και γίνεται η σχετική επεξεργασία του από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ). Μαζί με την εν λόγω διαδικασία γίνεται ταυτόχρονα και έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να λάβει και τη δημοσιονομική έγκριση.
Μόλις ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες απαραίτητες διαδικασίες, όπως μας ανέφεραν αξιόπιστες πηγές, το Πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Στόχος του υπουργείου είναι η εισαγωγή του πολυνομοσχεδίου στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να γίνει μέχρι τα τέλη Αρπιλίου, χωρίς να αποκλείεται όμως τελικά να κατατεθεί λίγο αργότερα 2 με 3 Μαϊου, εξαιτίας και της αργίας της Πρωτομαγιάς που μεσολαβεί στο μεταξύ.
Μετά την εισαγωγή του στη Βουλή, θα ακολουθήσει η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και στη συνέχει στην Ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί. Τελικός στόχος του ΥΠΕΣ είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες μέχρι τα μέσα Μαϊου.
Τις επόμενες μέρες πιθανά να υπάρξει και μια συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Πάντως ο υπουργός έχει συναντηθεί ήδη με το ΔΣ της ΕΝΠΕ, στο οποίο παρουσίασε και τμήμα του χρονοδιαγράμματος και των στόχων του υπουργείου για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

Πηγή: aftodioikisi.gr
Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Πλησιάζει η καταθέση του στη Βουλή (χρονοδιάγραμμα) Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Πλησιάζει η καταθέση του στη Βουλή (χρονοδιάγραμμα) Reviewed by G.Anesto on Απριλίου 19, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.