Επιστολή ΠΑΣΕΚΔΑΠ προς ΥΠ.ΕΣ. - ΥΠ. ΟΙΚ. - ΥΠ. ΕΡΓ. - ΕΕΤΑΑ



Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Αξιότιμοι κύριοι,

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και παιδιών & νέων με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.)  των Ο.Τ.Α. (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) σας αποστέλλει την παρούσα επιστολή για να αναδείξει ένα μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει φέτος κατά την κατάθεση των αιτήσεων των μητέρων για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», στο οποίο γινόμαστε κοινωνοί κάθε μέρα λόγω της άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας μας με τους ενδιαφερόμενους γονείς. 
Αρχικά, χαιρετίζουμε ως θετική την έγκαιρη φετινή δημοσίευση της Πρόσκλησης, καθώς είστε οι πρώτοι - μετά από τόσα χρόνια που το ζητάμε και εμείς ως Σύλλογος- , που το έκαναν πράξη. Όμως, οφείλουμε να μεταφέρουμε και επισήμως σε εσάς τα δεκάδες παράπονα που ακούμε καθημερινά από τους γονείς στις δομές που εργαζόμαστε για τις προθεσμίες κατάθεσης των δικαιολογητικών και πιο συγκεκριμένα του φετινού Εκκαθαριστικού σημειώματος. Κοινός στόχος μας, η βελτίωση λειτουργίας του προγράμματος σε όλα τα επίπεδα.
Μεγάλη μερίδα γονέων – κυρίως στην περιφέρεια – διαμαρτύρονται έντονα και κάνουν λόγο για έμμεσο άδικο αποκλεισμό τους από τη δράση μιας και για αντικειμενικούς λόγους δεν θα καταφέρουν να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση εντός των προθεσμιών που έχουν ανακοινωθεί από το πρόγραμμα της Εναρμόνισης. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε κάποιες από τις κατηγορίες φορολογουμένων, που σύμφωνα με τους ίδιους, δεν μπορούν άμεσα να καταθέσουν φορολογική δήλωση, όχι λόγω υπαιτιότητας τους, αλλά:
1. Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, καθώς δεν έχουν «ανεβεί» στο taxis ακόμα τα ποσά των επιδοτήσεων που έλαβαν ενώ παραμένει αδιευκρίνιστος ο τρόπος δήλωσης των επιδομάτων.
2. Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, καθώς πρέπει να κάνουν πρώτα το κλείσιμο του Β’ τριμήνου του 2017 (τέλος Ιουνίου) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην κατάθεση της φετινής φορολογικής τους δήλωσης.
3. Όσοι έχουν ή συμμετέχουν σε εταιρίες (Ο.Ε. κλπ) δεν μπορούν να καταθέσουν δήλωση γιατί δεν έχει ανοίξει το σύστημα για τις εταιρίες. Πρέπει πρώτα να γίνει η δήλωση της εταιρίας και μετά δύνανται να καταθέσουν την προσωπική τους δήλωση.
4. Όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη ή σύνταξη χηρείας.

Η ανωτέρω παρέμβαση μας, θέλουμε να εκληφθεί ως βοηθητική και σας κατατίθεται ως αποτέλεσμα των έντονων καθημερινών πιέσεων που δεχόμαστε από γονείς των οποίων τα παιδιά υπάρχει άμεση ανάγκη να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αλλά και από εκατοντάδες εργαζόμενους στις οικείες δομές των ΟΤΑ, οι οποίοι φοβόμαστε πως θα κατατεθούν πολύ λιγότερες έγκυρες αιτήσεις φέτος εξ αιτίας της μη ύπαρξης του φετινού εκκαθαριστικού, και επομένως απειλείται η βιωσιμότητα των δημοτικών δομών άρα και η εργασία μας.


Αυτό που προτείνουμε είναι να δοθεί μία παράταση στους ενδιαφερόμενους για την κατάθεση του συγκεκριμένου δικαιολογητικού (εκκαθαριστικό σημείωμα 2016) έως ότου ολοκληρωθεί οριστικά ο τελικός χρόνος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Επιστολή ΠΑΣΕΚΔΑΠ προς ΥΠ.ΕΣ. - ΥΠ. ΟΙΚ. - ΥΠ. ΕΡΓ. - ΕΕΤΑΑ Επιστολή ΠΑΣΕΚΔΑΠ προς ΥΠ.ΕΣ.  - ΥΠ. ΟΙΚ. - ΥΠ. ΕΡΓ. - ΕΕΤΑΑ Reviewed by G.Anesto on Ιουνίου 07, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.