Δελτιο Τύπου - Πα.σ.ε.κ.δ.α.π.



Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν το Πανελλήνιο Συντονιστικό του Βοήθεια στο Σπίτι, ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ και τα Κ.Η.Φ.Η. με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών. Επιτροπή αποτελούμενη από τους προέδρους των σωματείων συναντήθηκε μετά από πολλές πιέσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Σκουρλέτη. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν για ακόμα μία φορά στον Υπουργό την ανάγκη για άμεση, καθολική και μόνιμη αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης όλων των συμβασιούχων των κοινωνικών δομών ΒΣΣ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ  που εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων εδώ και τόσα χρόνια και καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ. 

Ο κ.Σκουρλέτης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για εξεύρεση μόνιμης λύσης αδυνατώντας να εγγυηθεί με βεβαιότητα πως θα φτάσουμε τελικά σε αυτήν. Δεν προέβη σε καμία αναφορά στο περιεχόμενο της ρύθμισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, ενώ δεσμεύτηκε να είναι έτοιμη για κατάθεση στη Βουλή, αφού πρώτα κοινοποιηθεί στους ίδιους τους εργαζόμενους, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. 

Έως τότε "κρατάμε μικρό καλάθι" και παραμένουμε σε εγρήγορση ώστε τον Σεπτέμβρη να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά σε οποιαδήποτε νέα αναβολή ή σε οποιαδήποτε κατάθεση ρύθμισης που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο ΒΣΣ, στα ΚΗΦΗ, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.


Δελτιο Τύπου - Πα.σ.ε.κ.δ.α.π. Δελτιο Τύπου  - Πα.σ.ε.κ.δ.α.π. Reviewed by G.Anesto on Ιουλίου 07, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.