Βόμβα Γεροβασίλη: Στόχος η αντικατάσταση των συμβασιούχων με μόνιμες θέσεις εργασίας


Την εξαγγελλία πως ανάμεσα στους στόχους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι «οι θέσεις των συμβασιούχων που απασχολούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες να αντικαθίστανται προοδευτικά από μόνιμες σχέσεις εργασίας» υποστήριξε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη επισκεπτόμενη την έδρα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στην Πάτρα

Την έδρα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στην Πάτρα, επισκέφθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Βασίλη Καρδάση και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και απηύθυνε χαιρετισμό στους εργαζόμενους.
Η υπουργός, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, οι οποίοι «εργάζονται και αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, προκειμένου το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε: «Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΕΑΠ, και αυτό για εμάς σημαίνει να στηρίζουμε και τους εργαζόμενους σε αυτό».
«Εξ αρχής, όταν αναλάβαμε, φροντίσαμε να διασφαλιστεί το παρόν και το μέλλον του Ιδρύματος, που δεν είναι άλλο από τους ίδιους τους εργαζόμενούς του» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας παράλληλα ότι οι θέσεις των εργαζομένων ήταν επισφαλείς από τον Νοέμβριο του 2015 «με την προηγούμενη κυβέρνηση να αδιαφορεί για το μέλλον του Ιδρύματος».
«Παραλάβαμε ένα Δημόσιο ανορθολογικό και απαξιωμένο, κάτι που δεν είναι συμβατό με τη δική μας αντίληψη. Εμείς εργαζόμαστε για ένα Δημόσιο σύγχρονο και αποτελεσματικό, με σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας όπου καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σε αυτήν τη λογική κινηθήκαμε και για τους εργαζομένους του ΕΑΠ» επισήμανε.
«Στις διαρθρωτικές αλλαγές που επιχειρούμε, στόχος είναι οι θέσεις των συμβασιούχων που απασχολούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες να αντικαθίστανται προοδευτικά από μόνιμες σχέσεις εργασίας», υπογράμμισε. «Σε αυτήν τη λογική, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εργάζεται, ώστε να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία δεκάδων εργαζομένων και το ΕΑΠ να αποκτήσει μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.
Στη συνέχεια, η υπουργός αναφέρθηκε στη θέσπιση προπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση», το οποίο θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018.
«Η αξιοποίηση της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης δημιουργεί δυναμικές εστίες αναγέννησης και αναβάθμισης τής δημόσιας διοίκησης και για το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό» παρατήρησε και συμπλήρωσε: «Με το προπτυχιακό πρόγραμμα δίνουμε την ευκαιρία και σε δημοσίους υπαλλήλους να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα των γνώσεών τους πάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους, τη διοίκηση και να διαμορφώσουν συνθήκες εξέλιξης στην καριέρα τους».
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και κατ' επέκταση στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα» υποστήριξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης», η οποία στη συνέχεια ευχαρίστησε τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και τον πρόεδρό του, Βασίλη Καρδάση, για την αγαστή συνεργασία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προπτυχιακού προγράμματος.
«Είμαι βέβαιη ότι όσα κατορθώνουμε σήμερα με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΑΠ, ενός εκ των πιο σημαντικών θεσμών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάζουν στέρεες βάσεις για το μέλλον» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη και κατέληξε: «Υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις τη λογική του ΕΑΠ, που είναι να γεφυρώνει τις ανάγκες ενός σύγχρονου κράτους για ακαδημαϊκή παιδεία με τις σύγχρονες ανάγκες για διά βίου μάθηση».
Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη, μαζί με τον γγ του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, συναντήθηκε με το ΔΣ των συμβασιούχων του Ιδρύματος.
Βόμβα Γεροβασίλη: Στόχος η αντικατάσταση των συμβασιούχων με μόνιμες θέσεις εργασίας Βόμβα Γεροβασίλη: Στόχος η αντικατάσταση των συμβασιούχων με μόνιμες θέσεις εργασίας Reviewed by G.Anesto on Φεβρουαρίου 06, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.