Συνδικάτο ΟΤΑ: Φέρνουν 30.000 απολύσεις συμβασιούχων -«Βολές» σε Γεροβασίλη&Σκουρλέτη


Σχέδιο της κυβέρνησης για απολύσεις 30.000 συμβασιούχων καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ, μετά την χτεσινή συνάντηση μελών του, με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. Μάλιστα οι συνδικαλιστές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η πρώτη που θα απολύσει 15.000 υπαλλήλους στους ΟΤΑ και 15.000 στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα που έχουν συμβάσεις, αφού δεν δεσμεύεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή τους, σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η κ. Γεροβασίλη, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό συμβασιούχων – παρατασιούχων οι οποίοι θα πληγούν από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανεβάζοντάς τον στις 30.000: 15.000 στους ΟΤΑ και οι υπόλοιποι σε άλλους φορείς του Δημοσίου: Υπουργεία, Νοσοκομεία κλπ.
Ταυτόχρονα καλούν τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην 48ώρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη 22 & 23 Μαϊου, ενώ καλούν σε συγκεντρώσεις τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και την Τρίτη στις 8.30 το πρωί σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης του, με την κ. Γεροβασίλη, η υπουργός: “Προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής (σ.σ για το θέμα των συμβασιούχων) «περιμένετε να δούμε την απόφαση» ήταν τα πρώτα λόγια της. Για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην επιστρέψουν τους μισθούς από τις παρατάσεις πίσω, ενώ όσο αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων το μόνο που δήλωσε είναι ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα με βάση το σύνταγμα και ότι αν φέρει μια νομοθετική ρύθμιση φοβάται ότι η αντιπολίτευση θα προσφύγει και ο νόμος θα καταπέσει και ότι έχει βάλει νομικούς να εξετάσουν το πρόβλημα. Ενώ όσο αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είπε κουβέντα».
Το Συνδικάτο τονίζει ότι στην κυβέρνηση «δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσει ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου» αλλά δεν το έπραξε.
Στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο, ασκεί δριμύτατη κριτική και στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, υποστηρίζοντας: «Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εσωτερικών. Παρότι είχαμε κλείσει ραντεβού και γνώριζε ότι πολλοί συνάδελφοι ταξιδεύουν όλη νύχτα, αυτός έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους εργαζόμενους και προτίμησε να πάει στη βουλή να υποστηρίξει την αντεργατική πολιτική και το 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση του».
Τη Πέμπτη 18-5-2017 χιλιάδες εργαζόμενοι από τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΤΡΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και από τα Σωματεία ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΑΡΙΣΣΑΣ από την Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης Πεύκης, Θριασίου αλλά και επιτροπές συμβασιούχων από τον Ωρωπό και το Πειραιά αλλά και συνάδελφοι συμβασιούχοι από όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι και τη Κρήτη αψηφώντας τη βροχή πραγματοποίησαν μαζική, μαχητική συγκέντρωση στην Αθήνα απαιτώντας από τη κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ξεσπάσει με τους συναδέλφους συμβασιούχους μετά από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις τους από ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου αλλά και να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους.
Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία από τα Συνδικάτα, τα σωματεία αλλά και από τις επιτροπές συμβασιούχων συναντήθηκαν με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεροβασίλη με τα εξής αιτήματα. Να φέρει η κυβέρνηση άμεσα νομοθετική ρύθμιση και μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε Αορίστου, να τους καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα τους αλλά και να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω από τους μισθούς τους μετά τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.
Στις τοποθετήσεις μας επισημάναμε ότι η κυβέρνηση έχει τη μοναδική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πέρα απ’ ότι αφήσει αλώβητη όλη τη προηγούμενη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποτέλεσμα πολλές δημοτικές αρχές να έχουν πάρει ήδη αποφάσεις ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας αν ήθελε θα είχε λήξει το θέμα αφού και μετά τη ψήφιση του συντάγματος (το 2001) μονιμοποιήσεις συμβασιούχων έγιναν (το 2004) άρα ας σταματήσει η κυβέρνηση αυτό το επιχείρημα.
Από τη μεριά της η Υπουργός προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής «περιμένετε να δούμε την απόφαση» ήταν τα πρώτα λόγια της. Για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην επιστρέψουν τους μισθούς από τις παρατάσεις πίσω, ενώ όσο αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων το μόνο που δήλωσε είναι ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα με βάση το σύνταγμα και ότι αν φέρει μια νομοθετική ρύθμιση φοβάται ότι η αντιπολίτευση θα προσφύγει και ο νόμος θα καταπέσει και ότι έχει βάλει νομικούς να εξετάσουν το πρόβλημα. Ενώ όσο αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είπε κουβέντα.
Στην ανταπάντηση μας της δηλώσαμε ότι η λογική της δεν έχει βάση γιατί με αυτό το σκεπτικό δεν θα πρέπει να ξαναφέρει καμιά νομοθετική ρύθμιση. Επίσης της ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση. Θα αναπτύξουμε όλες εκείνες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να παραμένουν στη δουλειά.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εσωτερικών. Παρότι είχαμε κλείσει ραντεβού και γνώριζε ότι πολλοί συνάδελφοι ταξιδεύουν όλη νύχτα, αυτός έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους εργαζόμενους και προτίμησε να πάει στη βουλή να υποστηρίξει την αντεργατική πολιτική και το 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση του.
Συνάδελφοι σσες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα φέρει 15.000 απολύσεις στους ΟΤΑ και άλλες 15.000 στο υπόλοιπο δημόσιο με βάση τα λεγόμενα της υπουργού. Αυτές τις απολύσεις που ως αντιπολίτευση κατάγγελλε σήμερα έρχεται να τις εφαρμόσει. Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να προβάλει το θέμα ότι είναι νομικό, για εμάς είναι πολιτικό. Θυμίζουμε, στη κυβέρνηση δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσει ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και αυτή μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρομόνοδρομου τη καταψήφισαν υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε αγωνιστικό ξεσηκωμό δεν θα επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχους. Να μετατρέψουμε τους χώρους δουλειάς σε κάστρα αγώνα. Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Όλοι στον αγώνα.

Πηγή:aftodioikisi.gr
Συνδικάτο ΟΤΑ: Φέρνουν 30.000 απολύσεις συμβασιούχων -«Βολές» σε Γεροβασίλη&Σκουρλέτη Συνδικάτο ΟΤΑ: Φέρνουν 30.000 απολύσεις συμβασιούχων -«Βολές» σε Γεροβασίλη&Σκουρλέτη Reviewed by G.Anesto on Μαΐου 19, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.