«Όχι» Μητσοτάκη στην πρωτοβουλία Σκουρλέτη για μονιμοποίηση συμβασιούχων

  • 10:08:00 μ.μ.
  • By Giannis Anestopoulos
  • 0 Comments


Ότι στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας, «δεν θα ακολουθήσει την πολιτική της μονιμοποίησης συμβασιούχων», λέγοντας, ουσιαστικά, έμμεσα «όχι», στην πρωτοβουλία του Υπ. Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, για κοινοβουλευτική συναίνεση, για περιορισμό των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και τη μετατροπή πολυετών συμβάσεων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ σε ΙΔΑΧ, τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, «Κύριε Πρόεδρε, θα επιμείνω. Υπάρχει μία συμφωνία η οποία, όπως φαίνεται, κλείνει και η οποία προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα:  μέτρα 3,6 δις. Αυτήν τη συμφωνία λέτε ότι θα την τηρήσετε γιατί η χώρα, όπως λέτε, έχει συνέχεια. Και θέλω  να ρωτήσω αν θα προχωρήσετε και θα την εφαρμόσετε», ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε:
«Το πώς θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα. Αν εμείς προτάξουμε ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής. Καταφέρουμε και βρούμε και περιορίσουμε τη σπατάλη που υπάρχει σήμερα στο Δημόσιο. Δεν ακολουθήσουμε την πολιτική της μονιμοποίησης συμβασιούχων, μαζέψουμε τις ΔΕΚΟ, οι οποίες είναι τελείως ανεξέλεγκτες και καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε πόρους από εκεί, έχουμε κάθε δυνατότητα να παρέμβουμε στη συνέχεια και στο σκέλος των εσόδων, μειώνοντας ενδεχομένως κάποιους φόρους».

Πηγή: epoli.gr

You Might Also Like

0 σχόλια