Χρ. Βερναρδάκης: «Ξεκίνησε η τελική επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων»


Απάντηση - ανακοίνωση - βεβαίωση οριστικής, τελικής λύσης του ζητήματος, της επί ετών εργασιακής ομηρίας, ανασφάλειας των συμβασιούχων Δημοσίου και ΟΤΑ, από τον Υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη τη νομοθετική της πρωτοβουλία για να επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια».

Ολόκληρη η ερώτηση – απάντηση

Ερ. Μιλήσατε για τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ποιο ρόλο μπορούν να παίξουν οι συμβασιούχοι στην κρατική μηχανή της επόμενης δεκαετίας; Σε αυτό το πεδίο οι δανειστές είναι εμπόδιο;

Απ. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν αποτελέσει διαχρονικά μια μεγάλη πληγή για το ελληνικό δημόσιο - αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις.

Η επιλογή να μεταμφιέζονται σχέσεις και θέσεις εργασίας που ανταποκρίνονται σε πάγιες λειτουργικές ανάγκες σε ελαστικές και ανακυκλούμενες σχέσεις εργασίας είναι μια απαράδεκτη πρακτική, που αποσκοπούσε κυρίως να θίξει τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των πιο εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων στο δημόσιο. Και να ανοίξει -ας μη το ξεχνάμε- το δρόμο στη λειτουργία των περίφημων εργολαβικών εταιρειών.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη τη νομοθετική της πρωτοβουλία για να επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια.

Πηγή:epoli.gr
Χρ. Βερναρδάκης: «Ξεκίνησε η τελική επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων» Χρ. Βερναρδάκης: «Ξεκίνησε η τελική επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων» Reviewed by G.Anesto on Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.