ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΕΚΔΑΠ


Την Παρασκευή 16/06/2017 αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου  Εσωτερικών, κ. Κώστα Πουλάκη. 
Στη συνάντηση παρέστη και η Διευθύντρια Προσωπικού τον ΟΤΑ στο Υπ.Ες. κα Α. Διαμαντοπούλου, ενώ στο πλάι της αντιπροσωπίας μας βρέθηκε για άλλη μια φορά, νομικός συμπαραστάτης ο έμπειρος πλέον στα θέματα μας κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, πρώην νομικός σύμβουλος του τέως Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή  και μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε εκτενώς από το ΔΣ του Συλλόγου για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ. Το ΔΣ αναφέρθηκε ιδίως στα εξής:

-  Στην ανάγκη ψήφισης σχετικής διάταξης για την εξίσωση μεταξύ τακτικού προσωπικού ΟΤΑ και των ΙΔΟΧ-ΙΔΑΧ των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών ως προς τις άδειες που δικαιούνται οι συμβασιούχοι. Ειδικές και κανονικές. Ειδικότερα τις ειδικές άδειες (όλες). 
 - Στην ανάγκη έκδοσης από το ΥΠΕΣ υποχρεωτικού προτύπου σύμβασης για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ του προγράμματος της «Εναρμόνισης» και την υποχρεωτική εναρμόνιση όλων των συμβάσεων με το πρότυπο. Αυτό θα εξαλείψει τάσεις αυθαιρεσιών κάποιων ΟΤΑ που με μεμονωμένες πρακτικές, καταστρατηγούν σε κάποιες περιπτώσεις την εργατική νομοθεσία, μετακινώντας π.χ. εργαζόμενους σε καθήκοντα και δομές αλλότρια του αντικειμένου σύμβασης τους ή και της ειδικότητας τους.
- Επαναλάβαμε το αίτημα για οριστική και μόνιμη αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ εργάζονται ακόμα με συμβάσεις στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της «Εναρμόνισης».
- Τέλος, καταθέσαμε ακόμα μία φορά τις βελτιωτικές μας προτάσεις για το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για τους ΟΤΑ που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα, θέμα πάντως που όπως μας ενημέρωσαν, άπτεται αποκλειστικά των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη. 

Ο κ. Πουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσουν με το Υπουργείο Εργασίας το θέμα της έκδοσης ενός προτύπου σύμβασης ενόψει των ανανεώσεων των συμβάσεων του προσωπικού από 1η Σεπτεμβρίου ώστε να υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο σύμβασης στους ΟΤΑ και να σταλούν σχετικές οδηγίες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την εφαρμογή του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την ώρα της συνάντησης, ο κ. Πουλάκης έθεσε ήδη το εργασιακό μας αυτό πρόβλημα υπόψη του ομολόγου του, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη. 

Για το θέμα της εναρμόνισης των αδειών μεταξύ τακτικού προσωπικού των ΟΤΑ και εργαζομένων ΙΔΟΧ-ΙΔΑΧ στους ΟΤΑ (και των νομικών προσώπων αυτών) στα πλαίσια του προγράμματος της «Εναρμόνισης», τόσο ο κ. Γενικός Γραμματέας όσο και υψηλόβαθμα  Υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΣ που κλήθηκαν στη συνάντηση, συμφώνησαν ότι υπάρχει διαχρονική αδικία, αλλά επειδή οι διαφορές δεν είναι μόνο στους ΟΤΑ αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα  πρέπει να δουν το συγκεκριμένο θέμα συνολικά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την αρμόδια Υπουργό κα Γεροβασίλη.

Για το θέμα της αποκατάστασης των εργασιακών μας σχέσεων μας παρέπεμψε στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών. 

Εν κατακλείδι, από πλευράς Υπ.Ες. δεσμεύτηκαν για θετικές εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση, για νέα συνάντηση με το Σωματείο μας, πριν την ανανέωση των συμβάσεων μας στα τέλη Αυγούστου. 

Εκ μέρους του ΔΣ

       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ        ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                     










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. Reviewed by G.Anesto on Ιουνίου 19, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.