Αλ. Χαρίτσης: Εξασφαλίστηκε η φιλοξενία πάνω από 110.000 παιδιών στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς


Αρχικός προϋπολογισμός 205 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία περίπου 118.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας εγκρίθηκε για το έτος 2018-2019, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

«Οι δομές παιδικής φροντίδας βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Όπως και πέρυσι, προχωρήσαμε εγκαίρως στην απαραίτητη χρηματοδότησή τους από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους, συνολικού ύψους 205 εκατ. ευρώ, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και παιδιά να ωφεληθούν από το πρόγραμμα για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, εξασφαλίστηκε η φιλοξενία περισσότερων από 110.000 παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε επίσης ότι «θα ικανοποιηθούν πλήρως όλα τα αιτήματα των οικογενειών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και των οικογενειών με παιδιά με αναπηρία, προχωρώντας σε επιπλέον αύξηση του προϋπολογισμού αν χρειαστεί για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας».

Αλλαγές

Η δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα) και από εθνικούς πόρους.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και φέτος εφαρμόζεται και φέτος το αναδιαμορφωμένο σύστημα μοριοδότησης για τη στήριξη των ασθενέστερων νοικοκυριών για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο ύψος του εισοδήματος και την κατάσταση απασχόλησης. Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής ήταν να αυξηθεί το ποσοστό των άνεργων ωφελούμενων γονέων κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και να διαμορφωθεί σε 51% έναντι 38% το 2014-2015. Αντιστοίχως, το ποσοστό των ωφελούμενων με εισόδημα μικρότερο των 6.000 ευρώ/έτος διαμορφώθηκε σε 45% έναντι 35% το 2014-2015.

Κατά τις ίδιες πηγές, ενισχύεται παράλληλα η δυνατότητα του γονιού να επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια να απαλειφθούν περιττές γραφειοκρατικές ρυθμίσεις προς όφελος τόσο των γονιών όσο και των δομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αλ. Χαρίτσης: Εξασφαλίστηκε η φιλοξενία πάνω από 110.000 παιδιών στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς Αλ. Χαρίτσης: Εξασφαλίστηκε η φιλοξενία πάνω από 110.000 παιδιών στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς Reviewed by G.Anesto on Ιουνίου 18, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.