Κυβερνητική αδιαφορία για 65.000 παιδιά


Ανοίγουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί - Κυνική ομολογία της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει καμία λύση για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης - Θ. Φωτίου: Η κυβέρνηση να δώσει αμέσως όσα χρήματα χρειάζονται για να πάρουν όλα τα παιδιά τα voucher για τα ΚΔΑΠ

Ανοίγουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμέτωπους με το πρώτο στοίχημα. Αυτό της επάρκειας σε μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό για τους εργαζόμενους και τα ίδια τα παιδιά. Όμως, ένα ακόμη πρόβλημα ανακύπτει και αυτό αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τα 65.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών που, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν ένα κουπόνι δωρεάν ετήσιας φοίτησης, αυτά έχουν απορριφθεί ελλείψει πρόσθετης χρηματοδότησης.
Ακόμη πιο κυνική είναι η ομολογία της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία εξέφρασε χθες τη βούλησή της να μην εξευρεθεί καμία λύση για τα 65.000 παιδιά που εξαιρούνται από το κουπόνι για μια δωρεάν θέση στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Η δήλωσή της έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο των γονέων όσο και των δημάρχων, αλλά και των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, που θα βρεθούν άνεργοι την νέα σχολική χρονιά, καθώς η ελλιπής χρηματοδότηση θα οδηγήσει στο κλείσιμο των δομών παιδικής φροντίδας.
«Το πρόγραμμα για τα ΚΔΑΠ είναι ακριβώς το ίδιο με πέρσι. Έχει ίδιο προϋπολογισμό, αλλά είχαμε αλλαγές στις διανομές των voucher» είπε (ΑΝΤ1) η Δ. Μιχαηλίδου προσθέτοντας: «Είχαμε αύξηση στα κουπόνια για τα ΚΔΑΠ σε ό,τι αφορά θέσεις παιδιών με αναπηρία, τα οποία έχουν πενταπλάσιο κόστος σε σχέση με το κουπόνι για ένα παιδί με φυσιολογική ανάπτυξη».
Σφοδρή ήταν η απάντηση της Θεανούς Φωτίου, αναπληρώτριας τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας μην κρύβεται η κ. Μιχαηλίδου πίσω από λαθροχειρίες στα νούμερα. Να δώσει αμέσως όσα χρήματα χρειάζονται για να πάρουν voucher για ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά που έχουν πλήρεις φακέλους» τόνισε η Θ. Φωτίου.
«Είναι απαράδεκτο να θεωρεί η υφυπουργός ως αιτία του αποκλεισμού παιδιών από τα ΚΔΑΠ το γεγονός ότι φέτος δόθηκαν περισσότερα vouchers σε παιδιά με αναπηρία για τα ΚΔΑΠμεΑ, που έχουν πενταπλάσιο κόστος» τονίζει η Θ. Φωτίου εγκαλώντας την Δ. Μιχαηλίδου ότι «συνειδητά διαπράττει λαθροχειρία», διότι, όπως εξηγεί, «δόθηκαν μεν φέτος 5.600 voucher σε παιδιά ΑμεΑ, είναι όμως γνωστό ότι συνολικά τα ΚΔΠΑμεΑ έχουν δυναμικότητα 4.000 παιδιά».
«Άρα 1.600 vouchers δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και τα αντίστοιχα χρήματα δεν θα απορροφηθούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ» συμπληρώνει η Θ. Φωτίου.
Κυβερνητική αδιαφορία για 65.000 παιδιά Κυβερνητική αδιαφορία για 65.000 παιδιά Reviewed by G.Anesto on Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5
Από το Blogger.