ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ
⬆️Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μου για την εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και για την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες της Χαλκιδικής, παρενέβην με επιστολή μου, την οποία απέστειλα στην Υφυπουργό Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, για το θέμα της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ.
➡️Συγκεκριμένα, υπογράμμισα ότι οι μισές περίπου από τις 133.076 αιτήσεις για την ένταξη παιδιών στα δημοτικά ΚΔΑΠ όλης της χώρας έγιναν δεκτές, παρόλο που οι γονείς τους πληρούσαν τα απαιτούμενα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
☑️Με την επιστολή μου ζητάω από την αρμόδια Υφυπουργό να διευκρινίσει τον σχεδιασμό και τις άμεσες ενέργειες της, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, μέσω αύξησης της χρηματοδότησης, αλλά και τις πρωτοβουλίες, που θα αναλάβει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου ότι χιλιάδες παιδιά δεν
θα συμμετέχουν στα προγράμματα των δημοτικών ΚΔΑΠ από τον επόμενο Σεπτέμβριο.
➡️Οι δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αποτελούν πολύτιμη βοήθεια για τους εργαζόμενους γονείς και τρόπος περαιτέρω κοινωνικοποίησης και απασχόλησης των παιδιών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.
➡️Για τη Χαλκιδική, όπου οι περισσότεροι γονείς δραστηριοποιούνται είτε στο ελεύθερο επάγγελμα είτε στις αγροτικές εργασίες, οι δομές αυτές αποτελούν παράγοντα κοινωνικής συνοχής.
▶️Είναι ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν να υπάρξουν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες από τα αρμόδια Υπουργεία για την επαρκή χρηματοδότηση των δομών, ώστε να αυξάνονται κάθε χρόνο οι διαθέσιμες θέσεις και να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ Reviewed by G.Anesto on Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5
Από το Blogger.