Στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου»
Μία ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη γνώσεις, ενθουσιασμό, βραβεύσεις και όμορφες στιγμές, έζησαν μαθήτριες και μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ζηρού κατά την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και την επίσκεψή τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος», όπου στις 18 Δεκεμβρίου ήταν προσκεκλημένοι στα εγκαίνια έκθεσης με τα έργα που ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου».
Η έμπνευση και η δημιουργικότητά των παιδιών σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, έφεραν την επιτυχία και την υπερηφάνεια της διάκρισης.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές τιμήθηκαν με βραβεία συμμετοχής για τα έργα με χειροτεχνίες κολάζ που φιλοτέχνησαν για τον εικαστικό διαγωνισμό και κατέθεσαν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021».
Σημειώνεται ότι τα δύο από τα τρία θεματικά έργα και συγκεκριμένα τα: «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» και το «Γεώργιος Δράκος, ένας άγνωστος ήρωας», επιλέχτηκαν από ομάδα ιστορικών και επιστημόνων του «Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού» στα καλύτερα 100 και κοσμούν ήδη, ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος.
Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και την εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον ‘θόλο΄ εικονικής πραγματικότητας, την εντυπωσιακή τρισδιάστατη ταινία «Ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων».
Ακόμη επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο θεματικό πάρκο Santa Claus Kindom και να κάνουν μία βόλτα στην παλιά Αθήνα και στο στολισμένο κέντρο. Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού Θεόδωρος Πανούσης.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι το έργο «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» που διακρίθηκε στον διαγωνισμό, το φιλοτέχνησαν μαθήτριες και μαθητές ηλικίας 6 έως 10 ετών, ενώ τα άλλα δύο φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών. Εκτός από την Αλεξάνδρα Τσάτσιου και τον Χάρη Γεώργα την ομάδα των εκπαιδευτικών απαρτίζουν και οι: Χριστίνα Πέτρου, Ειρήνη Καλαμπόκη, Ειρήνη Φίντζου, Πένυ Μαρούτσιου και Μάνθα Χρήστου.
Δ.Τ.