ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΜΑΠ) ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΕΚΔΑΠ


 

Μια  πολύ σημαντική  δικαστική  νίκη ευδοκίμησε σε  δικαστικό αγώνα 36 στο σύνολο τους εργαζομένων,που τώρα έχουν "περάσει "  στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, κατά της  Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ,Ηράκλειο Κρήτης) διαφόρων ειδικοτήτων (καθαριστές, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επιμελητές προνοίας, κοινωνικοί φροντιστές και οδηγοί) προκειμένου να αναζητήσουν την αξία του μη χορηγηθέντος σε αυτούς γάλακτος και των μη χορηγηθέντων Μέσων Ατομικής Προστασίας και να αποζημιωθούν για αυτήν.

Συγκεκριμένα εξεδόθη μία ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ, με την οποία επιδικάζονται ποσά ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους εργαζομένους, ακόμα και σε αυτούς που δεν αναφέρονται ρητά στην υπ.αρ. 43726/7.6.2019 ΚΥΑ (τεύχος Β 2208/8.6.2019).

Σε όλους τους  καθαριστές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)
και στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) επιδικάστηκαν χρηματικά ποσά της τάξεως των 3.000 ευρώ περίπου σε έκαστο, αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι οι καθαριστές δικαιούνται όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, που αιτήθηκαν διά της αγωγής τους και κατά τις εκεί αιτούμενες ποσότητες και συγκεκριμένα δέχτηκε ότι οι καθαριστές είναι δικαιούχοι δέκα οκτώ (18) στο σύνολο τους Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Η μεγάλη επιτυχία όμως στον εν λόγω δικαστικό αγώνα είναι ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ επιδικάζονται ποσά για γάλα και ΜΑΠ σε ειδικότητες εργαζομένων, οι οποίες δεν αναφέρονται ρητά στην υπ.αρ. 43726/7.6.2019 ΚΥΑ (τεύχος Β 2208/8.6.2019) και συγκεκριμένα επιδικάζονται σημαντικά ποσά στους κοινωνικούς λειτουργούς, στους οδηγούς, στους επιμελητές προνοίας και στους κοινωνικούς φροντιστές.

Την εν λόγω εργατική διαφορά χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο της Αικατερίνης Ραψομανίκη με τους συναδέλφους της Αιμιλία Κανακάκη και Ευαγγελία Φιοράκη. (Ηράκλειο Κρήτης).

Στην δίκη κατέθεσε υπέρ  όλων των εργαζομένων μέσω ένορκης  γραπτής κατάθεσής του και ο Πρόεδρος του Πασεκδάπ Κος Αντώνης Διαμαντής .

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΜΑΠ) ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΕΚΔΑΠ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ  ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΜΑΠ) ΜΕ  ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΟΥ ΠΑΣΕΚΔΑΠ Reviewed by ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. on Απριλίου 10, 2024 Rating: 5
Από το Blogger.