Αυξάνονται τα κρούσματα εργασιακής τρομοκρατίας και απαξίωσης σε συμβασιούχους των Δήμων

 



Δελτίο Τύπου

Ραγδαία άνοδο  εργασιακής τρομοκρατίας,απαξίωσης και ματαίωσης διαπιστώνετε στους χώρους δουλειάς  σε «ευαίσθητους» τομείς  εργασίας όπως κοινωνικές δομές  των Δήμων. 

Δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι συμφωνώντας ουσιαστικά με την σημερινή  κυβερνητική πολιτική όπου στο Δημόσιο Τομέα πλειοψηφούν αριθμητικά  δραματικά οι συμβασιούχοι χρόνια όμηροι εργασιακών συμβάσεων «γαλέρας» με νόμους από την εποχή των μνημονίων, εφαρμόζουν  στυγνά ,πολιτικές τρομοκρατίας ,mobbing δηλ.ηθική παρενόχληση εργαζομένων στο χώρο της εργασίας των, μια καταχρηστική συμπεριφορά που εκδηλώνετε με λόγια, πράξεις, γραπτά μηνύματα και μπορεί να  ζημιώσει την προσωπικότητα ,την αξιοπρέπεια η τη  σωματική  η τα η  ψυχική  αξιοπρέπεια του ατόμου, να θέσει σε κίνδυνο την εργασία του η να διαταράξει το εργασιακό κλίμα .

Ζητούν από τους συμβασιούχους ωμά και εκβιαστικά « για να μην χάσουν την δουλειά  τους» να δεχτούν να δουλεύουν με αντικείμενο  εργασίας πέραν των όρων της σύμβασης  απειλώντας τους αν δεν υπακούσουν με πειθαρχικές επιπτώσεις,διακοπή η μη ανανέωσης σύμβασης . Αντί να περιγράψουν την αλήθεια ,να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση και να κινητοποιήσουν τον κόσμο να αντισταθεί και να απαιτήσει να στηρίξει οικονομικά όλους τους Δήμους, αποποιούνται των ευθυνών τους και συνειδητά μετακυλούν την ευθύνη στους συμβασιούχους  εργαζόμενους/ες. 

Πρόσφατο παράδειγμα παρουσιάστηκε σε Δήμο της Κρήτης σε Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψε όλες τις ευθύνες της δυσλειτουργίας των δομών στους εργαζόμενους/ες,χωρίς καμία δόση αυτοκριτικής αποκρύπτοντας ότι φέτος μείναν εκτός δομών, ενώ το δικαιούνται ,60.000 χιλιάδες παιδιά με πλήρη φάκελο λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ  δέχεται καταγγελίες από μέλη του από όλη την Ελλάδα οι οποίες περιγράφουν  την στοχοποίηση «κακών» εργαζόμενων,-παλιά δοκιμασμένη μέθοδος της εργοδοσίας- όπου το πρόβλημα μετατίθεται σε εκείνους/ες που αντιστέκονται στις απειλές και  «δεν σκύβουν το κεφάλι».

Οι ενέργειες αυτές έχουν από την μία μοναδικό στόχο την απαξίωση και εξευτελισμό του εργασιακά αδύνατου/ης εργαζομένου/ης έτσι ώστε να αναδειχθεί η εξουσία του θύτη από την άλλη ένα οργανωμένο σχέδιο φθοράς αυτών   των σημαντικών δωρεάν κοινωνικών δομών  με σκοπό το οριστικό τους κλείσιμο και την αναγκαστική μετατόπιση των ωφελούμενων προς τους ιδιώτες που καραδοκούν  με σκοπό το κέρδος.

Τα μέσα για να επιτευχθεί ο παραπάνω  στόχος  από την μεριά των αρμόδιων θεσμικών προσώπων είναι ο συστηματικός εκφοβισμός, η συκοφαντία και η εκ προθέσεως διαστρέβλωση της πραγματικότητας με  στόχο την αποδυνάμωση του θύματος  και όλα αυτά με την δικαιολογία της «καλυτέρευσης  των παρεχομένων υπηρεσιών». 

Καμιά ομολογία για τα πραγματικά αίτια της  εξαθλίωσης δηλαδή για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των υπηρεσιών για τους καθηλωμένους επί χρόνια μισθούς πείνας  όλων των εργαζομένων για τους εξοντωτικούς εργασιακούς νόμους  που διέπουν τις συμβάσεις για την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την επισφαλή εργασία και την κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίησης του Δημόσιο Τομέα.

Από την άλλη υπάρχουν-δυστυχώς- διοικήσεις σωματείων εργαζομένων  στους δήμους που κάνουν ότι δεν ακούν όταν καλούνται να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων «για να μην σπάσουν τα αυγά” με τις  διοικήσεις  των δήμων.Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες και καλεί όλους και όλες τους εργαζόμενους/ες να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους και συγκεκριμένα σε εκείνα που παλεύουν και  αγωνίζονται για την καλυτέρευση των εργασιακών, να είναι σε συχνή επαφή μαζί τους ,να έρχονται σε επαφή με τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής  των ,να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που προκηρύσσονται  και να  γνωρίζουν τα  εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα ενημέρωσης με  εργασιακούς νόμους –εκεί υπάρχει και ο Υπαλληλικός Κώδικας-που προτείνει  στα μέλη του να την επισκέπτονται :pasekdapblogspot.gr

Επίσης η πρόσφατη καταστατική αλλαγή της ΠΟΕ ΟΤΑ- τη Τρίτη 1η Οκτώβρη 2024 πραγματοποιήθηκε το 50ο έκτακτο καταστατικό συνέδριο στη Αθήνα με σκοπό το άνοιγμα του καταστατικού της ομοσπονδίας ως προς την ένταξη στη δύναμη της εργαζόμενων – συμβασιούχων στους δήμους είναι ένα ακόμα  βήμα  για την σταθεροποίηση της εργασίας μας.

 

Το  ΔΣ  του ΠΑΣΕΚΔΑΠ


Αυξάνονται τα κρούσματα εργασιακής τρομοκρατίας και απαξίωσης σε συμβασιούχους των Δήμων Αυξάνονται τα κρούσματα εργασιακής τρομοκρατίας και απαξίωσης σε συμβασιούχους   των Δήμων Reviewed by ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. on Οκτωβρίου 04, 2024 Rating: 5
Από το Blogger.