ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη - Ποιοι απεργούν [ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ]

«Νεκρώνουν» Δημόσιος & Ιδιωτικός Τομέας, μεθαύριο, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, αφού στο σύνολό τους συνδικαλιστικές οργανώσεις συντάσσονται με την 24ωρη Γενική Απεργία, που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Ποιοι απεργούν

· Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι σ' αυτό μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ. 

Στάση εργασίας και για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως και της 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως και την λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς και του Προαστιακού, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. 

Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως. 

Για λίγες ώρες θα κινηθούν Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ. Ο ΗΣΑΠ και το Τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

· Απεργία των εμπόρων

Τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), μετά από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών. 

· Απεργία της ΠΝΟ

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της Χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. 

Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. 

· ΜΜΕ

24ωρη απεργία την 12η Νοεμβρίου και από την ΠΟΕΣΥ, η οποία στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου. Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα».

· Δήμοι

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

· Δημόσια Νοσοκομεία

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

· ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη Χώρα.

· Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

πηγη:epoli.gr
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη - Ποιοι απεργούν [ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ] ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη - Ποιοι απεργούν [ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ] Reviewed by G.Anesto on Νοεμβρίου 10, 2015 Rating: 5
Από το Blogger.