Το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ πάει να καταρριφθεί καταγγέλλει ο Γ. Πατούλης


Δεν θα είναι ήρεμο το 2016 εκτίμησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης σε συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κατήγγειλε ότι το αυτοδιοίκητο πάει να καταρριφθεί.
Στη συνάντηση, τέθηκαν από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα ζητήματα:
της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, που όπως τόνισαν προωθείται με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και κατέθεσαν το αίτημά τους να πιέσει η ΚΕΔΕ του ξεπαγώματος των προσλήψεων, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, τις προσλήψεις από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.
την οριστικοποίηση των προσλήψεων για όσους υπηρετούν ήδη στους δήμους, ενώ υπεραμύνθηκαν της εφαρμογής της 6ωρης απασχόλησης του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και της αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων για ένα χρόνο στην καθαριότητα.
Για νέο μισθολόγιο και αξιολόγηση
Σε ό,τι αφορά στο νέο μισθολόγιο τόνισαν ότι θίγονται περισσότερο οι εργαζόμενοι στους δήμους.
Αναφερόμενοι στην αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που θα γίνει στο Δημόσιο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.
Τέλος ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο αιρετών και εργαζομένων για την αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων των εργαζομένων, όσο και των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των δήμων και το μέλλον του θεσμού.
Για ιδιωτικοποιήσεις
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις και ξεκαθάρισε ότι θέση της ΚΕΔΕ είναι σαφής, να υπάρχει, δηλαδή, σταθερή και μόνιμη εργασία για το προσωπικό στους δήμους και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, «γιατί μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες για τις οποίες μας πληρώνουν οι πολίτες και δεν τις προσφέρουμε».
Για τους παιδικούς σταθμούς
Όσον αφορά το εξάωρο στους παιδικούς σταθμούς ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη διαφοροποίηση της ΚΕΔΕ και σημείωσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί εφ’ όσον θα είχε εξασφαλισθεί προσωπικό και πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Για την αξιολόγηση ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ είναι ανοιχτή και περιμένει προτάσεις.

Το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ πάει να καταρριφθεί καταγγέλλει ο Γ. Πατούλης Το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ πάει να καταρριφθεί καταγγέλλει ο Γ. Πατούλης Reviewed by G.Anesto on Δεκεμβρίου 28, 2015 Rating: 5
Από το Blogger.