Όλα όσα σχεδιάζονται από το υπουργείο Εσωτερικών για τους ΟΤΑ το 2016


Το 2016 αποτελεί έτος «ορόσημο» για τους ΟΤΑ και αυτό διότι η κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στην «βιωσιμότητα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας ότι «θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της Αυτοδιοίκησης».

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δείχνει εγκλωβισμένη στο υφιστάμενο σύστημα διότι η αυτοδιοικητική μηχανή δεν λειτουργεί με «σύγχρονους όρους», ενώ πολλά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνολική δυσαρέσκεια.

Έτσι, μέσα στο 2016 η κυβέρνηση σκοπεύσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη βάση του. Να θέσει δηλαδή σε εφαρμογή την αναθεώρηση και τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη που αφορά αρμοδιότητες, πολυνομία, γραφειοκρατία και αυτοτέλεια.
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
Όλα όσα σχεδιάζονται από το υπουργείο Εσωτερικών για τους ΟΤΑ το 2016 Όλα όσα σχεδιάζονται από το υπουργείο Εσωτερικών για τους ΟΤΑ το 2016 Reviewed by G.Anesto on Ιανουαρίου 05, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.