Γ. Μπαλάφας στην aftodioikisi.gr: Έρχονται προσλήψεις στους δήμους – Τι λέει για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, το επιτελικό κράτος & τους κόκκινους «δήμους»


Eπαναφορά της διάταξης του «παράλληλου προγράμματος» που θα επιτρέπει στους δήμους να κάνουν προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κλπ), προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr,  o υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. «Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό των Δήμων. Προφανώς λοιπόν, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών τους, θεωρούμε πως το μέτρο αυτό, της πρόσληψης δηλαδή προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, κινείται στην σωστή κατεύθυνση», λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάφας τονίζει ότι:

-Οι «κόκκινοι» δήμοι δεν θα αυξηθούν το 2016 και θα παραμείνουν δύο (Γόρτυνας, Σαλαμίνας)

– Ο Καλλικράτης θα επικεντρωθεί, κυρίως, στην εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ και τη μείωση του άνωθεν ελέγχου της νομιμότητας, αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών και στο χωροταξικό «όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εξορθολογιστεί ο διοικητικός διαχωρισμός της χώρας»
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
Γ. Μπαλάφας στην aftodioikisi.gr: Έρχονται προσλήψεις στους δήμους – Τι λέει για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, το επιτελικό κράτος & τους κόκκινους «δήμους» Γ. Μπαλάφας στην aftodioikisi.gr: Έρχονται προσλήψεις στους δήμους – Τι λέει για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, το επιτελικό κράτος & τους κόκκινους «δήμους» Reviewed by G.Anesto on Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.