Επιστολή των υπαλλήλων ΙΔΑΧ προς τον Υπουργό εσωτερικών Π. Κουρουμπλή

  • 7:52:00 μ.μ.
  • By ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • 0 Comments


ΠΚε Υπουργέ,
Είναι γνωστό το θέμα της μονιμοποίησης των ΙΔΑΧ που απασχολεί εδώ και πάρα πολύ καιρό τις σχετικές υπηρεσίες των αρμοδίων Υπουργείων χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
40000 άνθρωποι περίπου με προϋπηρεσία που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και τα 20 έτη περιμένουν ακόμη νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή επιτέλους των συμβάσεων τους σε θέσεις μονίμου προσωπικού του δημοσίου.
Εξάλλου, η δική σας Κυβέρνηση ήταν που κατέθεσε και σχετικό άρθρο σε περασμένο Σχέδιο Νόμου, το οποίο όμως και απέσυρε τελευταία στιγμή κατόπιν πιέσεων από μερίδα υπαλλήλων ΙΔΑΧ (χωρίς την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των συμβασιούχων).
Τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη μετατροπή της σχέσης εργασίας είναι πάρα πολλά και χρονίζουν.
Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρουμε, το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την μη έγκριση μετατάξεων υπαλλήλων χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης με
συνέπεια να κωλύεται και η κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ.
Άλλο μεγάλο πρόβλημα που περιμένει τη λύση του είναι οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ που μεταφέρθηκαν με την πρώτη ανακοίνωση κινητικότητας στα δικαστήρια της χώρας που ακόμη εφόσον δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως δικαστικοί υπάλληλοι και περιμένουν σχετική ρύθμιση για να μπορούν να ασκήσουν πλήρως τα καθήκοντά τους στις θέσεις που έχουν μεταφερθεί.
Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι να δημιουργούνται υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.
Πρέπει να τονιστεί δε, ότι ουδεμία αλλαγή θα προκύψει όσον αφορά τον προϋπολογισμό αφού οι αμοιβές θα παραμείνουν οι ίδιες ακριβώς! Άρα και δημοσιονομικά δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Πρέπει επιτέλους ο διαχωρισμός μεταξύ υπαλλήλων με ίδια προσόντα και ίδιες ευθύνες να πάψει να υφίσταται! Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδικία που επί σειρά ετών διαφοροποιεί αυτή την κατηγορία υπαλλήλων σε σχέση με τους λοιπούς, στα δικαιώματα και μόνο. Πρέπει να πάψουν να θεωρούνται υπάλληλοι
δεύτερης κατηγορίας .Πρέπει να σταματήσει αυτή η άδικη αντιμετώπιση - μεταχείριση αυτής της κατηγορίας υπαλλήλων, κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση επιχειρεί να πειραματίζεται με διάφορες μορφές διοικητικής μεταρρύθμισης (διαθεσιμότητα).
Είμαστε σίγουροι ότι θα επανέρθετε με νομοθετική ρύθμιση σε νέο νομοσχέδιο για την μετατροπή των συμβάσεων .
Ελπίζουμε με την εμπειρία σας στα θέματα του Δημοσίου θα είστε εσείς που θα δώσετε τέλος σε αυτή την αδικία και θα δικαιώσετε όλους αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν πάρα πολύ καιρό δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία από ένα κράτος δικαίου. Σας ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε σύντομα την απάντησή σας.


ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΑΧ (δικτυακή κοινότητα)

You Might Also Like

0 σχόλια