Ερώτηση για παιδικούς σταθμούς,Κδαπ, Κδαπ-μεα

Δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καταβολή δεδουλευμένων και κατασκευή νέων σύγχρονων παιδικών σταθμών από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Αυτά ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή για τα προβλήματα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Π. Κουρουμπλής: Μέχρι τον Αύγουστο οι οφειλές σε δεδουλευμένα
Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε πως η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια και έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε οφειλές και πως σε δύο δόσεις θα έχουν καλυφθεί μέχρι τον Αύγουστο. Ανέφερε επίσης πως ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για να μην προσφεύγουν οι δήμοι στο Εφετείο κατά πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους.
Μ. Συντυχάκης: Μόνο το 15% των αναγκών ικανοποιείται
Μόλις το 15% των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας καλύπτονται από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη φτώχεια, ενώ αποκλείεται η πλειοψηφία των παιδιών, καθώς από τις 125.000 αιτήσεις έχουν ικανοποιηθεί 45.000.
Σημείωσε ότι λόγω των ελλείψεων προσωπικού είναι σκληρές και εξοντωτικές οι συνθήκες εργασίας, ενώ για την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός, σημείωσε ότι δεν πρέπει να είναι με αστερίσκους καθώς η κυβέρνηση θέλει να αφαιρέσει τη δυνατότητα των δήμων να προσφεύγουν στο Εφετείο μόνο στην περίπτωση που έχουν τις αναγκαίες δαπάνες.
Δείτε το Video


Ερώτηση για παιδικούς σταθμούς,Κδαπ, Κδαπ-μεα Ερώτηση για παιδικούς σταθμούς,Κδαπ, Κδαπ-μεα Reviewed by G.Anesto on Ιουνίου 24, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.