ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών - ΠΑΣΕΚΔΑΠ


Σήμερα, Παρασκευή 27/01/2017, αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ.Πάνο Σκουρλέτη. Ο Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς από το ΔΣ του Συλλόγου για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις Δομές των ΟΤΑ, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Το ΔΣ επανέλαβε τα αιτήματα για:

- Μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους ΟΤΑ με σταθερή χρηματοδότηση.
- Σταθερές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους με εξασφάλιση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.
- Επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των Δομών.
- Διασφάλιση των ανανεώσεων των συμβάσεων μέχρι να υπάρξει οριστική λύση.
- Καμία νέα μείωση της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για το 2017-2018.
- Συμμετοχή του ΠΑΣΕΚΔΑΠ στις επιτροπές που θα συσταθούν για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και την βελτίωση του προγράμματος για την περίοδο 2017-2018.  

Ο κ.Υπουργός δήλωσε πως αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για το 2017-2018, δεδομένου ότι το σκέλος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης μειώνεται και πρέπει να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες από εθνικούς πόρους. Για το θέμα των εργασιακών σχέσεων, ο κ.Υπουργός ενημέρωσε το ΔΣ ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παρέμβαση ώστε πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μην καλύπτονται καταχρηστικά από συμβασιούχους, αναγνωρίζοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο πως οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΥΠ.ΕΣ..




Για το Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών - ΠΑΣΕΚΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών -  ΠΑΣΕΚΔΑΠ Reviewed by G.Anesto on Φεβρουαρίου 01, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.