Πήραν πίσω τις περικοπές των Μνημονίων εργαζόμενοι σε Δήμους με δικαστικές αποφάσεις . Απειλούνται με πτώχευση ΟΤΑ,προειδοποιούν οι Δήμαρχοι


Ως « βόμβα» μεγατόνων έσκασαν δικαστικές αποφάσεις πρωτόδικων δικαστηρίων αλλά και δευτεροβάθμιου – στην περίπτωση υπαλλήλων του Δήμου Ζακύνθου- που δικαιώνουν εργαζομένους που προσέφυγαν σ΄αυτά ζητώντας αναπλήρωση του συνόλου των Μνημονιακών περικοπών  στους μισθούς και τα δώρα   τους.

Η αναγγελία της σχετικής είδησης , από το Δήμαρχο Ζακύνθου , κ. Παρίση , στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ , αποτέλεσε πραγματικό « σοκ» για τα μέλη του . Το οποίο έγινε ακόμη μεγαλύτερο , όταν τους είπε πως ήδη οι δικαιωθέντες εργαζόμενοι προέβησαν σε  κατασχέσεις χρημάτων, ύψους 300.000 ευρώ στο ταμείο του.

Η ενημέρωση αυτή πυροδότησε μια αγωνιώδη συζήτηση για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις  στην ίδια τη λειτουργία και την ύπαρξη  των Δήμων , αν γενικευθούν αυτές οι αποφάσεις και προσφύγουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Δεδομένου ότι οι προσφυγές τους είναι εναντίον των Δήμων και όχι το Δημόσιο και οι ΟΤΑ καλούνται να πληρώσουν .

Ήδη ο δήμαρχος Ζακύνθου προειδοποίησε ότι ο Δήμος του , αν και κατάφερε να μειώσει τις οφειλές του από 40 εκατομμύρια σε δέκα , δεν θα μπορεί πλέον να καταβάλλει τους μισθούς και θα πτωχεύσει αν δικαιωθούν και οι υπόλοιποι αυτοί εργαζόμενοι .

Ο δήμαρχος Νικαίας – Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης,  υπογράμμισε ότι προκύπτει « ηθικό και πολιτικό θέμα». Το ηθικό είπε συνίσταται στον αν δοθεί σε κάποιους όχι μόνο πρέπει να δοθεί σ΄όλους τους εργαζομένους των ΟΤΑ αλλά και του συνόλου του Δημόσιου Τομέα. Γι αυτό , είπε και είναι πολιτικό. Και κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει αν αποδέχεται την αναπλήρωση ή όχι και να  νομοθετήσει αντίστοιχα. Παράλληλα  τα Ανώτατα Δικαστήρια να αποφανθούν επ΄αυτού και να μην αφεθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα στην κρίση και τη διάθεση του κάθε ειρηνοδίκη. Ο οποίος είπε μπορεί να παίρνει μια θετική απόφαση για το θέμα αυτό « γιατί σκέφτεται ότι θα πάρει κι αυτός στη συνέχεια τα χρήματα που του έχουν περικοπεί»

Με την άποψη του κ. Ιωακειμίδη , συμφώνησε και ο δήμαρχος του Αιγάλεω , Δημήτρης Μπίρμπάς, καλώντας παράλληλα την ΚΕΔΕ να διεκδικήσει τις απώλειες επί Μνημονίων στο εισόδημα των εργαζομένων.Σημείωσε δε ότι πρέπει να αποτραπεί να συμβεί ότι και με το « επίδομα των 176 ευρώ» που υποχρεώθηκαν οι Δήμοι να καταβάλλουν και μάλιστα αναδρομικά .

Η δημοτική σύμβουλος , Ελπίδα Παντελάκη , κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι πετάει , όπως συνηθίζει , το μπαλάκι στους δήμους . Τάχθηκε υπέρ των προσφυγών των εργαζομένων και ζήτησε το κράτος να καταβάλλει τα σχετικά ποσά .

Πηγή:newsta.gr
Πήραν πίσω τις περικοπές των Μνημονίων εργαζόμενοι σε Δήμους με δικαστικές αποφάσεις . Απειλούνται με πτώχευση ΟΤΑ,προειδοποιούν οι Δήμαρχοι Πήραν πίσω τις περικοπές των Μνημονίων εργαζόμενοι σε Δήμους  με δικαστικές αποφάσεις . Απειλούνται με πτώχευση ΟΤΑ,προειδοποιούν οι Δήμαρχοι Reviewed by G.Anesto on Φεβρουαρίου 03, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.