Επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο δήμο Αμαρουσίου


Την επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: Άμεσο όραμα και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας για τα παιδιά με προβλήματα αυτισμού και νοητικής υστέρησης  
Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, ξεκίνησε η επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), μετά από την ουσιαστική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη και την ευγενική χορηγία του Ομίλου «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ».
Τα εγκαίνια επαναλειτουργίας της δομής πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, με την τιμητική παρουσία της κας Σοφίας Δασκαλάκη Μυτιληναίου, της οποίας εξήρε την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά, καθώς με την αμέριστη στήριξή της κατέστη δυνατή η επαναλειτουργία του Κέντρου.
Ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας τη σημαντική αυτή μέρα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους τόνισε ότι «η επαναλειτουργία της δομής αποτελεί μία προσωρινή λύση, καθώς άμεσο όραμα και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας για τα παιδιά με προβλήματα αυτισμού και νοητικής υστέρησης, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ».
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  εξετάζεται θετικά η πρόταση της Προέδρου του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» κας  Σοφίας Κοντοπούλου για τη λειτουργία Κέντρου Ολοήμερης Φροντίδας στο διατηρητέο κτίριο που έχει περιέλθει στο Δήμο.

Η κα Σοφία Δασκαλάκη Μυτιληναίου εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της ως πολίτης του Αμαρουσίου, καθώς τα γραφεία του Ομίλου βρίσκονται στο Μαρούσι, υπογράμμισε ότι αναγνωρίζοντας το έργο του κου Πατούλη θέλησε να στηρίξει την προσπάθειά του για την επαναλειτουργία του Κέντρου.                                            

Η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα μίλησε για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προκειμένου το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να μετεγκατασταθεί στο Σικιαρίδειο ίδρυμα, καθώς και για την φροντίδα και επιμονή του Δημάρχου προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης του Κέντρου. Αναφέρθηκε επίσης στην αξιοπρέπεια και στην ψυχραιμία με την οποία  οι γονείς των παιδιών αντιμετώπισαν το προσωρινό πρόβλημα διακοπής της λειτουργίας της δομής, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και υποστηρίζει τον αγώνα τους.
Η Πρόεδρος του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» κα Σοφία Κοντοπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και την κα Μυτιληναίου και στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αγάπης υπογράμμισε ότι το θέμα των παιδιών αυτών δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες, ενώ επανέλαβε την πρότασή της να γίνει Κέντρο Ολοήμερης Φροντίδας το διατηρητέο του Δήμου Αμαρουσίου.

Στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του Κέντρου παρέστησαν επίσης:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Βραχνός και Πέτρος Κόνιαρης και ο επικεφαλής τους μείζονος αντιπολίτευσης Ελευθέριος Μαγιάκης.
Επίσης η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Αμαρυσίας Εστίας» Βούλα Τσατσαρούνου και το μέλος Σοφία Σιγάλα, η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Μαριάννα Ζερβάκη, ο μουσικός του Κέντρου Αναστάσιος Τσατσαρούνος, η Εργοθεραπεύτρια Ευφρόσυνη Στουραϊτη, η Ειδική Παιδαγωγός Ντουμπράβκα Λαλίτς και η εθελόντρια Μαρίτα Μυτιληναίου.




Επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο δήμο Αμαρουσίου Επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο δήμο Αμαρουσίου Reviewed by G.Anesto on Φεβρουαρίου 08, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.