ΝΔ: Αδιάβαστοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους συμβασιούχους

  • 7:51:00 π.μ.
  • By Giannis Anestopoulos
  • 0 CommentsΟ Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, τοποθετήθηκαν με αφορμή την επίθεση κατά δημάρχων που εξαπέλυσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι παρά το νόμο, αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργαντάς αναφέρουν τα εξής:
«Οι 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την άρνηση Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων να παρατείνουν τις συμβάσεις των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α., δεν είναι απλά αδιάβαστοι είναι και προκλητικοί. Επικαλούνται το άρθρο 16 του Ν. 4429/2016 με το οποίο νομοθετήθηκε η παράταση αυτών των συμβάσεων και αναφέρουν ότι οι Δήμαρχοι “κατά παρέκκλιση του νόμου” δεν παρατείνουν τις συμβάσεις αυτές.
Οι αδιάβαστοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν τρία πράγματα:
Το πρώτο είναι ότι το άρθρο 16 που επικαλούνται αναφέρει ότι αυτή η παράταση γίνεται “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης”.
Το δεύτερο είναι ότι η παράταση των συμβάσεων απαγορεύεται από το άρθρο 103 του Συντάγματος.
Το τρίτο είναι ότι το αυτοδιοίκητο των Ο.Τ.Α. προβλέπεται και ρυθμίζεται με το άρθρο 102 του Συντάγματος.
Ξεχνούν, επίσης, ότι οι Επίτροποι, τα Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και τα Πολιτικά Δικαστήρια έχουν, με πολλές αποφάσεις τους, κρίνει ως μη νόμιμες τις παρατάσεις αυτών των συμβάσεων, καθώς παραβιάζουν το Σύνταγμα και κατά συνέπεια δεν θεωρούν τα σχετικά εντάλματα πληρωμών.
Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και οι εργαζόμενοι που εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν μπορούν να πληρωθούν.
Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει στη Βουλή για τα αδιέξοδα που θα δημιουργούσε ο απαράδεκτος αυτός τρόπος νομοθέτησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι προσηλωμένος στο λαϊκισμό του.
Προτείνουμε στους υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαβάσουν τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και τις αποφάσεις των  Δικαστηρίων, να πάψουν με αυτό τον προκλητικό τρόπο να ρωτούν τον Υπουργό, γιατί δεν εφαρμόζεται η συγκεκριμένη μη νόμιμη διάταξη και να απαντήσουν αν σε αυτήν τη χώρα πρέπει ή όχι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα».
Πηγή:aftodioikisi.gr

You Might Also Like

0 σχόλια