Οι δήμοι θα πληρώνουν πλέον τις «παρατυπίες» τους στους παιδικούς σταθμούς και όχι η ΕΕΤΑΑ

  • 8:32:00 μ.μ.
  • By ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • 0 Comments


Οι δήμοι θα πληρώνουν πλέον τις «παρατυπίες» τους στους παιδικούς σταθμούς και όχι η ΕΕΤΑΑ - Νέα νομοθετική ρύθμιση για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για κακή και παράτυπη λειτουργία των παιδικών σταθμών ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νομοθετική ρύθμιση, που θα έρθει στην Βουλή πριν το τέλος του χρόνου, θα προβλέπει ότι τα όποια πρόστιμα καταλογίζονται για κακή λειτουργία παιδικών σταθμών ή για παρατυπίες που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται για λογαριασμό του Δημοσίου η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης εφεξής θα επιβαρύνουν τους δήμους που λειτουργούν τους επίμαχους παιδικούς σταθμούς.

Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία και δίκαιη. Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι τις παρατυπίες τις κάνουν οι δήμοι που έχουν και την ευθύνη λειτουργίας των παιδικών τους σταθμών που μετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών μέσω ΕΣΠΑ τα πρόστιμα καταλογίζονται στην ΕΕΤΑΑ στην οποία μέχρι τώρα έχουν καταλογιστεί 750.000 ευρώ.

Η ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου των 750.000 ευρώ αφορά τον δήμο του νομού Θεσσαλονίκης.

You Might Also Like

0 σχόλια