ΚΙΝΑΛ: "Μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ"




Ο Βουλευτής Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, μετέφερε στην Κυβέρνηση το πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για τη μονιμοποίηση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους.
Ο ερωτών Βουλευτής πέρα από την εφαρμογή μιας νομοθετικής παρέμβασης στα πρότυπα της μόνιμης λύσης που δόθηκε για το "Βοήθεια στο Σπίτι", ζήτησε και την παροχή κινήτρων στους ΟΤΑ ώστε να επεκταθεί το δίκτυο των Δομών σε κάθε Δήμο.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ.Λιβάνιος, ενώ εξήρε το έργο και την προσφορά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ προς τη σύγχρονη οικογένεια, αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης νέων δημοτικών Δομών, σχολίασε το "γκρίζο" εργασιακό καθεστώς εντός του οποίου καλούνται τόσα χρόνια να παρέχουν τις υπηρεσίες τους τα στελέχη των Δομών, εν τούτοις δήλωσε πως στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος λειτουργίας μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και τέλος δεν ανέφερε σε κανένα σημείο των απαντήσεών του την περίπτωση να δοθεί μόνιμη λύση για τις Δομές αυτές, τόσο θεσμική όσο και χρηματοδοτική, αλλά και εργασιακή, αν και αυτός ήταν ο βασικός, ο ουσιαστικός πυρήνας του ερωτήματος του κ.Κεγκέρογλου.

Σχόλιο ΠΑΣΕΚΔΑΠ:
Δυστυχώς, και αυτή η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει και προσεγγίζει τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων ως κάτι προσωρινό, ως ένα "αναλώσιμο" πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης, λες και είναι προσωρινές οι ανάγκες των οικογενειών που εξυπηρετούνται στις Δομές, λες και έχουν ημερομηνία λήξης οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας. Η διατήρηση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ εντός ενός ασύμφορου για τα δημόσια ταμεία, επισφαλούς, ασταθούς και βραχυπρόθεσμης διάρκειας συστήματος χρηματοδότησης προγραμματικού χαρακτήρα, θα σημάνει την αρχή του τέλους τους.
Στον αντίποδα όλων αυτών, αν μας δινόταν η ευκαιρία να καταθέσουμε και να αναλύσουμε τις πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις μας στους αρμόδιους Υπουργούς, τα οφέλη από την τεράστια εξοικονόμηση πόρων, τη σταθερή λειτουργία των Δομών, τις ασφαλείς και δικαιωματικά σταθερές σχέσεις εργασίας για το προσωπικό, θα ήταν τόσο εμφανή που θα αρκούσαν για να πειστεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και η Κυβέρνηση να ακολουθήσουν μία άλλη πολιτική προσέγγιση για τις Δομές μας, στα πρότυπα της παρέμβασης που έγινε για το "Βοήθεια στο Σπίτι". 
Τηρώντας ακόμα εν αναμονή της συνάντησης που έχουμε αιτηθεί εδώ και πολλούς μήνες με την ηγεσία του ΥΠΕΣ, εμμένουμε, μαζί με την ΚΕΔΕ, στην πάγια θέση μας για μόνιμες δομές στους Δήμους, με κρατική χρηματοδότηση και μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Βασίλη Κεγκέρογλου που ανέδειξε τα αιτήματά μας μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
ΚΙΝΑΛ: "Μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ" ΚΙΝΑΛ: "Μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ" Reviewed by G.Anesto on Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5
Από το Blogger.