Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις πάσης φύσεως διαδηλώσεις – πορείες – συγκεντρώσεις, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι περιορίζει το βασικό δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο προσπαθώντας να περιορίσει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία, τις εργασιακές ή της πάσης φύσεως διεκδικήσεις και κυρίως τις συνδικαλιστικές. Σε ένα εξαθλιωμένο εργασιακό περιβάλλον, που οι σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας έχουν διαλυθεί, που τρομοκρατούνται οι εργαζόμενοι από νέους νόμους και διατάξεις που προωθούν και επιβραβεύουν τις "ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας" με την προτροπή της ΕΕ, το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο προσπαθεί να φιμώσει τις κάθε είδους εργατικές διεκδικήσεις.


Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ενώνει τη "φωνή" του με όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εργατικά σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο και δηλώνει παρών σε όλες τις διεκδικήσεις για τα δίκαια των εργαζομένων ενώ καλεί σε εγρήγορση όλα του τα μέλη. Η εργασιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ συντονιζόμενος με τις αποφάσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου, καλεί τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων τηνστην Τετάρτη σε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11.30

Το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις επαναφέρει αυτούσια άρθρα του χουντικού διατάγματος του 1971. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε απλή αντιγραφή από την καθαρεύουσα στην δημοτική. Αυτή η προσέγγιση είναι ρηχή και συγκαλύπτει τις πραγματικές επιδιώξεις του νομοσχεδίου.Η "καρδιά" είναι το άρθρο 19 που ξεκαθαρίζει ότι στοχεύει σε κάθε ριζοσπαστική ιδεολογία και πράξη καθώς προβλέπει διεύθυνση πρόληψης βίας με στόχο την πρόληψη μορφών βίας όπως η ριζοσπαστικοποίηση, ο βίαιος εξτρεμισμός, η ενδοοικογενειακή βία κ.α. »
Τέλος, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα. Τι λέει το Νομοσχέδιο
Το νομοσχέδιο εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, και φέρνει σαρωτικές ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων, στις συμβάσεις, τα ωράρια εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, κλπ.με την δικαιολογία ότι “μπαίνει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων”, που δεν είναι παρά ένα άθλιο “προπέτασμα καπνού”. Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία με την δικαιολογία ότι οι μικρές συγκεντρώσεις,καθημερινά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, που με τις ευθύνες και της αστυνομίας – που πράγματι κλείνει πολλούς δρόμους, πολύ γρήγορα – γίνονται όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους,η Κυβέρνηση προχωρά στην.Στο νομοσχέδιο θεσπίζεται η υποχρέωση του οργανωτή να γνωστοποιεί στην κατά τόπον αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή, την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό ή ορισμένες κατηγορίες προσώπων ή αριθμό συγκεκριμένων ατόμων σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, εξαιρουμένων του εορτασμού της Πρωτομαγιάς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.Κεντρικό ρόλο θα έχουν δύο πρόσωπα, ο οργανωτής και ο διαμεσολαβητής. Ο οργανωτής, ο υπεύθυνος της διαδήλωσης, οφείλει να γνωστοποιήσει εγκαίρως στην αρμόδια αστυνομική αρχή την πρόθεση να καλέσει σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια.Αυτή ορίζει πού επιτρέπεται να γίνει η συνάθροιση ανάλογα με το μέγεθός της, αλλά και τον βαθμό επικινδυνότητας «ως προς την πιθανότητα διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Η συνάθροιση – όπως ισχύει και σήμερα – μπορεί και να απαγορευτεί ή να περιοριστεί. Από την άλλη πλευρά, έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού Σώματος αναλαμβάνει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, που συνεργάζεται διαρκώς και άμεσα με τον οργανωτή.Για την απαγόρευση, περιορισμό ή διάλυση εν εξελίξει δημόσιας συνάθροισης αρμόδια είναι η κατά τόπον αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή με απλή γνώμη των οικείων δημάρχων, ενώ για τη διάλυση δεν απαιτείται άδεια εισαγγελέα, παρά μόνο ενημέρωση. Σε περίπτωση δε απαγόρευσης διαδήλωσης, οι αιτιάσεις για αναστολή εκτέλεσης κατατίθενται στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, που πρέπει να αποφασίσει μέσα σε τρεις ημέρες.
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Reviewed by G.Anesto on Ιουλίου 06, 2020 Rating: 5
Από το Blogger.