Τα μισά παιδιά εκτός ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ φέτος ή αύξηση του «budget» για τις ανάγκες της κοινωνίας;


Πέρυσι, για το 2019-2020, από τα περίπου 280 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής», που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), δόθηκαν για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (δημοτικά και ιδιωτικά) 97 εκατ. ευρώποσό που προέκυψε εκ των υστέρων από τον αριθμό των παιδιών που αιτήθηκαν και οι μητέρες τους πληρούσαν τα κριτήρια της Δράσης και αντιστοιχούσε σε 67.000 παιδιά.
Φέτος, για το 2020-2021, εκ των προτέρωντα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικώνκαι με βάση την Προκήρυξηαπό τα 279 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής», θα δοθεί «το 35% (κατ’ ανώτατο) για τις δομές κατηγορίας Γ και Δ, με προτεραιότητα στην κατηγορία Δ». Με λίγα λόγια, τα συναρμόδια υπουργεία προϋπολόγισαν να δώσουν, περίπου 97 εκατ. ευρώ (το ίδιο ποσό με πέρυσι) για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Χθες, η ΕΕΤΑΑ ενημέρωσε τους γονείς πως βγήκαν τα Προσωρινά Αποτελέσματα, για το 2020-2021, για τους Βρεφικούς, Παιδικούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Τους Οριστικούς Πίνακες θα τους αναρτήσει στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, για τις δομές κατηγορίας Γ και Δ αιτήθηκαν στο σύνολο 133.076 παιδιά. Και πιο συγκεκριμένα 127.476 παιδιά για τα ΚΔΑΠ και 5.600 για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Στις 17 Ιουλίου 2020, η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, έπειτα από συνάντηση που είχε με του, Θόδωρο Γκοτσόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο ΕΕΤΑΑ, Δημήτρη Καλογερόπουλο, πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, δήλωνε μεταξύ άλλων: «…εξασφαλίζουμε για φέτος ότι όλες οι αιτήσεις βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, θα ικανοποιηθούν, διασφαλίζοντας τη δέσμευσή μας να μην μείνει κανένα παιδί που πληροί τα κριτήρια εκτός παιδικού σταθμού».

Το ερώτημα προς την υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων:

Πέρυσι, με περίπου 97 εκατ. ευρώ δόθηκαν 67.000 vouchers, τα πήραν όλες οι μητέρες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Φέτος, με περίπου 97 εκατ. ευρώ και 133.076 παιδιά, πόσα vouchers θα δοθούν;

Τα μισά ή θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τις ανάγκες της κοινωνίας;


Τα μισά παιδιά εκτός ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ φέτος ή αύξηση του «budget» για τις ανάγκες της κοινωνίας; Τα μισά παιδιά εκτός ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ φέτος ή αύξηση του «budget» για τις ανάγκες της κοινωνίας; Reviewed by G.Anesto on Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5
Από το Blogger.