50 χρόνια Πολυτεχνείο

 


Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ συμμετέχει στους  φετινούς εορτασμούς  για την επέτειο των 50 χρόνων από τηνεξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17/11/1973

Τα συνθήματά του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. «Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ». Σήμερα είναι ανάγκη να το φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά για να σταματήσει το μακελειό του λαού της Παλαιστίνης, για να μην είναι η χώρα μας ορμητήριο πολέμων και στόχος αντιποίνων, για να μην γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία άλλων λαών.

«Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία»: Απαιτούμε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μπορούμε να γυρνάμε ασφαλείς στα σπίτια μας μετά το μεροκάματο, να ζούμε με αξιοπρέπεια μέσα στον κυκεώνα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της ανασφάλειας. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας. Απαιτούμε  σταθερή  χρηματοδότηση  σε όλες τις κοινωνικές  δομές και φυσικά στα Κδάπ και Κδάπ Μέα των Δήμων. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε  για σταθερή  και μόνιμη εργασία  σε όλες και όλους  τους εργαζόμενους / ες  στα Κδάπ και Κδάπ Μέα των Δήμων με άμεση  μετατροπή των συμβάσεών τους σε  αορίστου  χρόνου

Καταγγέλλουμε την ένταση της κρατικής καταστολής, την εργοδοτική τρομοκρατία, την καθυστέρηση μισθοδοσίας, την προσπάθειά κατάργησης του δικαιώματός μας στην απεργία.

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό κάνουμε πράξη το «μόνο ο λαός θα σώσει το λαό» βαδίζοντας στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα για την ανατροπή!


 

50 χρόνια Πολυτεχνείο 50  χρόνια Πολυτεχνείο Reviewed by ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. on Νοεμβρίου 14, 2023 Rating: 5
Από το Blogger.