Ραγκούσης: Αντισυνταγματική η μονιμοποίηση συμβασιούχων -Να πουν όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι


«Το μεγάλο ΟΧΙ στην αντισυνταγματική μονιμοποίηση των συμβασιούχων πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης να το πουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εκπροσωπώντας αυτοί, πρώτοι και καλύτεροι, το κοινωνικό συμφέρον»: Αυτό ανέφερε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της «Ώρας Αποφάσεων» στη Λάρισα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, «ο παλαιοκομματισμός είναι διακομματικός. Και ο σημερινός μικρός δικομματισμός είναι παλαιοκομματικός».

Το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Ραγκούση είναι το εξής:

«Η αντίσταση στον παλαιοκομματισμό της μονιμοποίησης των συμβασιούχων που ετοιμάζει ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να αφορά μόνο κάποιες πολιτικές πρωτοβουλίες ή κόμματα.

Καταρχήν οι ίδιοι οι συμβασιούχοι πρέπει να κατανοήσουν -και προσωπικά το λέω με την ευθύτητα που το είπα στους συμβασιούχους τύπου stage τον Δεκέμβριο του 2009-  ότι δεν πρέπει να γίνουν όμηροι ενός πελατειακού κομματικού συστήματος.

Οι συμβασιούχοι είναι έκτακτοι και έκτακτοι στο κράτος θα πρέπει πάντοτε να υπάρχουν. Αλλά ως έκτακτοι.

Ωστόσο, για πρώτη φορά πρέπει να πούμε καθαρά και απερίφραστα κάτι που το πολιτικό σύστημα δεν έχει ξαναπεί.

Η αντίσταση και η αντίδραση στον παλαιοκομματισμό της μονιμοποίησης των συμβασιούχων που ετοιμάζει ο κ.Τσίπρας πρέπει να αφορά και αφορά εξίσου τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Πρέπει και αφορά του γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ που με αυταπάρνηση και πενιχρές αμοιβές κρατούν όρθιο ένα εθνικό σύστημα υγείας που έχει στην πραγματικότητα ήδη καταρρεύσει.

Πρέπει και αφορά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εθνική άμυνα, θυσιάζοντας το μέλλον των παιδιών τους τα οποία δεν μπορούν να τα σπουδάσουν στο εξωτερικό γιατί οι μισθοί τους έχουν μειωθεί κατά 30 και 40%.

Ο παλαιοκομματισμός της αντισυνταγματικής μονιμοποίησης των συμβασιούχουν πρέπει να αντιμετωπίσει την αντίδραση και την καταγγελία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων.

Για πρώτη φορά μεν, αλλά δεν πάει άλλο δε.

Όσο οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν να αναβιώνουν παλαιοκομματικές πρακτικές χωρίς να αντιδρούν, τόσο η ζωή τους θα παραμένει βαθιά μέσα στην κρίση.

Το μεγάλο ΟΧΙ στην αντισυνταγματική μονιμοποίηση των συμβασιούχων πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης να το πουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εκπροσωπώντας αυτοί, πρώτοι και καλύτεροι, το κοινωνικό συμφέρον.”

Πηγή: aftodioikisi.gr
Ραγκούσης: Αντισυνταγματική η μονιμοποίηση συμβασιούχων -Να πουν όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι Ραγκούσης: Αντισυνταγματική η μονιμοποίηση συμβασιούχων -Να πουν όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι Reviewed by G.Anesto on Φεβρουαρίου 20, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.