Όλγα Γεροβασίλη - Ξεκινάμε τη χαρτογράφηση των συμβασιούχων



Εξετάζετε μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δημόσιο κυρία υπουργέ; Πώς ακριβώς έχει το θέμα;

Όλγα Γεροβασίλη: Το θέμα των συμβασιούχων έχει ταλανίσει για πολλά χρόνια τη δημόσια διοίκηση και την ελληνική κοινωνία. Είναι γνωστό ότι πολλές θέσεις συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου και όχι μόνο έκτακτες. Επίσης, στους συμβασιούχους υπάρχει πολυδιάσπαση και κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων (δωδεκάμηνες, οκτάμηνες, δίμηνες συμβάσεις κ.ο.κ.), που δημιουργεί ένα χαοτικό τοπίο.

Αυτή η κατάσταση μας προβληματίζει, όπως θα έπρεπε να προβληματίζει κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση που προωθεί βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στο κράτος.

Αυτό που ξεκινάμε είναι η χαρτογράφηση αυτού του τοπίου, προκειμένου να αποκτήσουμε σαφή εικόνα, τόσο ως προς το είδος των συμβάσεων, όσο και ως προς το τι ανάγκες έρχονται αυτές να καλύψουν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε αυτήν την κατάσταση, με απόλυτο σεβασμό στο νομικό πλαίσιο της χώρας και τη σχετική ενωσιακή νομοθεσία.

Δέιτε όλη τη συνέντευξη της Υπουργού ΕΔΩ :
Όλγα Γεροβασίλη - Ξεκινάμε τη χαρτογράφηση των συμβασιούχων Όλγα Γεροβασίλη - Ξεκινάμε τη χαρτογράφηση των συμβασιούχων Reviewed by G.Anesto on Μαρτίου 07, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.