Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων


Μέσω "κλειστών" και πριμοδοτούμενων διαγωνισμών  που θα διενεργηθούν από το ΑΣΕΠ  θα γίνει ,σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται  το Υπουργείο Εσωτερικών, η μονιμοποίηση χιλιάδων, για πολλά χρόνια ,συμβασιούχων σε φορείς του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ειδικότερα το σχέδιο θα προβλέπει την πριμοδότηση της προυπηρεσίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου  για  θέσεις  αορίστου χρόνου τις οποίες  θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ, σε φορέα η Οργανισμό του Δημοσίου η των ΟΤΑ.

Οι  προκηρύξεις  του ΑΣΕΠ θα αφορούν την κάλυψη θέσεων αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες  στις οποίες  υπηρετούν σήμερα  χιλιάδες  συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και για  ανάλογες ειδικότητες και εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ θέσεις αορίστου χρόνου για καθαρίστριες υποχρεωτικής εκπαίδευσης δημοσίων σχολείων).

Ανάλογος τρόπος  μονιμοποίησης συμβασιούχων, ώστε να παρακαμφθεί η απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου που προβλέπει το  άρθρου 103 του αναθεωρημένου Συντάγματος , είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν  με τους συμβασιούχους των ΚΕΠ  αλλά και άλλες κατηγορίες συμβασιούχων οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μέσω κλειστών ,και πριμοδοτούμενων την προϋπηρεσία , διαγωνισμών  που προκήρυξε το ΑΣΕΠ  (π.χ στα ΚΕΠ  οι τότε συμβασιούχοι πριμοδοτούμενοι για την προϋπηρεσία τους κατοχύρωσαν πολύ υψηλό αριθμό μορίων    ,έναντι των άλλων υποψηφίων, και αποκτώντας προβάδισμα στη μοριοδότηση κατέλαβαν σχεδόν όλοι  τις προκηρυσόμενες θέσεις αορίστου χρόνου ).

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με εκπροσώπους συμβασιούχων επιβεβαίωσε ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου βρίσκεται η αποκατάσταση χιλιάδων  συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου  για όσους από αυτούς  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό ,όπως διευκρίνισε, θα γίνει, σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα της Βουλής αλλά και  μέσω της καταγραφής των συμβάσεων ,της αξιολόγησής τους και της διαπίστωσης του πραγματικού χαρακτήρα της εργασιακής τους σχέσης.

Πηγή:newpost.gr
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων Reviewed by G.Anesto on Απριλίου 04, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.