Π. Σκουρλέτης: Μονιμοποίηση συμβασιούχων με βάση τις επιταγές της ΕΕ και την ευρωπαϊκή οδηγία


Στην πρωτοβουλία και τον τρόπο  που σχεδιάζει η κυβέρνηση τη μονιμοποίηση συμβασιούχων στους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης μιλώντας χθες αργά το βράδυ σε εκδήλωση του κόμματός του στην Ηλιούπολη.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι  η πρωτοβουλία θα  ξετυλιχθεί τους «αμέσως επόμενους μήνες» , ωστόσο περιόρισε το εύρος εφαρμογής της «σε εκείνες τις πραγματικά ακραίες περιπτώσεις που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις για να είναι κάτι διαφορετικό». Ενώ εξηγώντας τον τρόπο που θα προχωρήσει η μονιμοποίηση διευκρίνισε ότι θα γίνει «ακολουθώντας και τις επιταγές της ΕΕ, διότι υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία, πέρα από το ελληνικό Σύνταγμα που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου» αλλά και «την Ευρωπαϊκή Οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Κι εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση τέτοιας κατάχρησης της λογικής της σύμβασης και της πρακτικής της σύμβασης, που θεωρούμε ότι πρέπει να την ανατρέψουμε».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ Σκουρλέτης, επικαλούμενος ως παράδειγμα γυναίκα που δουλεύει επί 14 χρόνια στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις τους, ανέφερε ότι «τους αμέσως επόμενους μήνες θα πάρουμε μία πρωτοβουλία για το θέμα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όχι για να μονιμοποιήσουμε οποιονδήποτε συμβασιούχο αλλά για να καταγράψουμε εκείνες τις πραγματικά ακραίες περιπτώσεις, εκείνες τις περιπτώσεις που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις για να είναι κάτι διαφορετικό. Πώς; Ακολουθώντας και τις επιταγές της ΕΕ, διότι υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία, πέρα από το ελληνικό Σύνταγμα που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου, αυτό είναι το ένα όριο, υπάρχει και η Ευρωπαϊκή Οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Κι εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση τέτοιας κατάχρησης της λογικής της σύμβασης και της πρακτικής της σύμβασης, που θεωρούμε ότι πρέπει να την ανατρέψουμε. Γνωρίζουμε ότι γι’ αυτά θα κατηγορηθούμε αλλά για άλλη μια φορά θα καταλάβει ο ελληνικός λαός που είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Διότι όλους αυτούς θεωρεί ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ή να παραμείνουν σε αυτό το καθεστώς της ομηρίας ή να φύγουνε. Αυτή είναι πραγματικά ανάλγητη και αντικοινωνική πρόταση της ΝΔ».

Πηγή:localit.gr
Π. Σκουρλέτης: Μονιμοποίηση συμβασιούχων με βάση τις επιταγές της ΕΕ και την ευρωπαϊκή οδηγία Π. Σκουρλέτης: Μονιμοποίηση συμβασιούχων με βάση τις επιταγές της ΕΕ και την ευρωπαϊκή οδηγία Reviewed by G.Anesto on Απριλίου 07, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.