Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Σήμερα 20/5/2019,  επιδόθηκε εξώδικο για την  επίσχεση εργασίας  στην οποία  προέβησαν  15 εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος  - 4 απο τα ΚΔΑΠ, 4 απο τα ΚΗΦΗ  και 7 εργαζόμενες στούς  Βρεφικούς Σταθμούς Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βόννης - αφού δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα 5 μηνών..

Η προσωρινή διαταγή της 9ης Απριλίου που αφορούσε την καταβολή ενός μισθού για να κάνουν Πάσχα οι εργαζόμενοι δεν εκτελέστηκε.. " 

Στις 19/4/2019 έγινε το δικαστήριο που πήρε αναβολή για τις 17/5/2019.  Σε αυτό το δικαστήριο ο Δήμαρχος αναγνώρισε τις οφειλές και  δεσμεύτηκε ότι θα εξοφληθούν μετά το Πάσχα του 2019 και ειδικότερα το πρώτο 10 μερο του Μάη.  Δεν τηρήθηκε ομως η δέσμευση του δημάρχου για εξόφληση .  

Η δικάσιμος για τα ασφαλιστικά μέτρα έλαβε χώρα στις 17/5/2019  και αναμένετε η σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καστελλίου.

Μετά από όλα αυτά οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σήμερα στην επίδοση εξώδικου για  επίσχεση εργασίας μέχρι την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων. 

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ στηρίζει τις δίκαιες απαιτήσεις και  τους αγώνες  των εργαζομένων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στη  Κρήτη  και καλεί την Δημοτική Αρχή να καταβάλει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, όπως επίσης να μεριμνήσει ούτως ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά παρόμοια κατάσταση η οποία οδηγεί τους συναδέλφους μας στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Ολόληρο το Δελτίο Τύπου
Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Σε επίσχεση εργασίας οι  εργαζόμενοι  του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Reviewed by ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. on Μαΐου 20, 2019 Rating: 5
Από το Blogger.